Kerry håper på snarlig klarhet rundt Syria-samtaler

Vientiane (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry håper det innen to døgn foreligger en avklaring om når Syria-fredssamtalene skal starte.

Publisert Publisert
  • NTB

Samtalene skulle ha startet i Genève mandag, men Kerry varslet før helgen at de kunne bli utsatt. Under et besøk i Laos mandag uttalte Kerry at han nå håper på klarhet rundt samtalene innen ett eller to døgn.

Kerry sa også mandag at han stiller seg bak uttalelser fra FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura, om at invitasjoner til møtene i Genève ikke skal sendes ut før alle brikker er på plass.

Russland, som innledet luftangrep i Syria i fjor høst, krever at representanter som står nærmere deres eget ståsted, skal inkluderes i forhandlingene i Genève, noe som avvises av opposisjonen. Samtidig krever opprørsgrupper at regimet slutter å beleire og bombe sivile boligområder før forhandlingene kan starte.

Kerry antydet i forrige uke at kommunikasjonen mellom partene kommer til å foregå via mellommenn.

Syria-konflikten brøt ut i 2011 etter en folkeoppstand. Krigen har kostet rundt 250.000 mennesker livet og drevet om lag 11 millioner på flukt. (©NTB)

Publisert