Orkanen Patricia vokser i styrke

Orkanen Patricia, som nærmer seg Mexicos stillehavskyst, er nå den kraftigste orkanen som hittil er registrert på den vestlige halvkule.

Publisert:

Lokalbefolkningen forbereder seg. Stormen Patricia befant seg torsdag kveld (lokal tid) 32 mil vest for havnebyen Manzanillo og mexicanske myndigheter har erklært unntakstilstand. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Den er veldig, veldig, veldig sterk og kan sammenlignes med tyfonen Haiyan, som rammet Filippinene for et par år siden, iser Clare Nullis, talskvinne for World Meteorological Organization (WMO).

Vet du om noen Sørlendinger som blir rammet av orkanen? Tips oss på tlf 03811, nyheter@fvn.no eller vår Facebook-side.

Orkanen var fredag oppgradert til kategori 5, den kraftigste som er på Saffir-Simpson-skalaen. Den hadde en vindstyrke på over 90 meter per sekund.

I Mexico gjør både myndighetene og folk det de kan for å forberede seg på monsterorkanen, som ventes å treffe land i løpet av fredag kveld lokal tid.

– Dette er en fryktelig og ødeleggende orkan, den kraftigste siden vi begynte å registrere orkaner. Derfor har vi satt i verk ekstreme tiltak, sier den mexicanske innenriksministeren Miguel Angel Osorio Chong.

Myndighetene har erklært unntakstilstand i delstatene Colima og Jalisco. Skoler og havner er stengt, og turister blir oppfordret til å holde seg unna kystområdene, mens lokalbefolkningen har fått utdelt sandsekker i tilfelle oversvømmelser.

Det amerikanske orkansenteret i Miami har advart om at man raskt bør forberede seg på storm, og at orkanen kan føre til oversvømmelser, ødeleggende bølger og springflo.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.