Telenor selger hovedkontoret på Fornebu for 5 milliarder

Telenor selger hovedkontoret på Fornebu til Norwegian Property for 5 milliarder kroner. Samtidig skal Telenor leie deler av bygningen i 25 år.

Publisert:

Telenor skal fortsatt holde til i dette bygget på Fornebu i Bærum, men selger det til Norwegian Property. Foto: Terje Pedersen / NTB

  • NTB-Alexander Vestrum

Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag ettermiddag. Brutto eiendomsverdi er 5,45 milliarder, mens kjøpesummen er cirka 5 milliarder kroner.

Blir på Fornebu i lang tid

– Vi er glade for avtalen med Norwegian Property og ser fram til å fortsette vår reise i Snarøyveien 30 som leietaker. Vi er trygge på at Norwegian Property vil fortsette å utvikle dette signalbygget og Telenor vil forbli på Fornebu på lang sikt, sier Telenors finansdirektør, Tone Hegland Bachke.

– Vi er svært fornøyd med denne muligheten og ser fram til å inkludere dette ikoniske bygget med mange kvalitetsleietakere i fremtidsrettede industrier i vår portefølje. Med transaksjonen styrker vi vårt fokus på Fornebu hvor vi har langsiktige ambisjoner om å videreutvikle eiendommen og attraktive arbeidsmiljøer samme med leietakerne og andre berørte parter,» sier administrerende direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

Vil tjene på det over tid

Telenor opplyser at selskapet gjennom salget frigjør kapital til «andre verdiskapende formål». Over tid vil Telenors kostnader som leietaker være lavere enn dagens eierkostnader, heter det i børsmeldingen.

Den regnskapsmessige gevinsten opplyses å være 1,3 milliarder kroner.

Telenor innviet bygget på Fornebu i 2002. Det har 40.800 kvadratmeter med kontorer.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.