20-åringen, som har oppgitt å være fra Irak, ble pågrepet i Follo i Akershus mandag. Mannen er siktet for medvirkning til grovt ran med døden til følge, og vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag.Asylsøkeren skal være en kjenning av politiet og skal være pågrepet for flere forhold tidligere

Hans første møte med norsk politi skal ha vært i 2000, og fram til dødsranet på Sund ble han tatt for minst seks forbrytelser. Disse skal være bedrageri, grove tyverier fra personer på offentlige steder og besittelse av narkotika.

Hovedperson i TunisEn annen mann er siktet for ran med døden til følge og etterlyst i saken. Ifølge Dagbladet skal også han være 20 år gammel.

Siktelsene bygger hovedsakelig på tekniske spor, og politiet har sikret seg både fingeravtrykk og DNA-prøver fra Sunds leilighet.

Mannen som er etterlyst antas å være hovedpersonen bak det brutale drapet på Sund og skal befinne seg i Tunis.

Norsk politi arbeider nå med å få mannen utlevert. Han skal ha stukket av fra Norge til Tunis etter ranet av Sund. Til norske myndigheter skal han ha oppgitt at han er iraker, men overfor tyske utlendingsmyndigheter skal han ha sagt at han var fra Tunis.

Tysk hjelpNorsk politi har fått hjelp fra det tyske asylregisteret for å finne gjerningsmennene bak drapet på Sund.

Politiet har sjekket fingeravtrykkene de fant hos offeret med utenlandske asylsøkerregistrere. Men det var først da de søkte i tyske register at de fant et fingeravtrykk som passet med dem som ble funnet i offerets leilighet. Dette fingeravtrykket skal tilhøre 20-åringen som befinner seg i Tunis.

Dersom politiet hadde kunnet sjekke fingeravtrykkene opp mot asylregisteret hos Utlendingsdirektoratet (UDI), kunne saken muligens vært oppklart raskere.

Kripos forvalter UDIs register, men utlendingsloven forbyr politiet å bruke dette så lenge de ikke har siktet personer.

Til nå har utlendingsloven hindret politiet i å sjekke fingeravtrykk opp mot asylregisteret, så lenge de ikke leter etter konkrete, siktede asylsøkere, sier informasjonssjef Geir Løndal i UDI til VG.

UDI benekter at de har forsinket politiet i deres arbeid med å finne Sunds drapsmenn.

Sparsomme med opplysningerPolitiet er foreløpig svært tilbakeholdne med informasjon om saken og de siktede av hensyn til etterforskningen.

Vi befinner oss i en kritisk fase i etterforskningen. Derfor vil vi ikke slik saken står nå gå ut med så mange detaljer, sier politiadvokat Carl Fari i Oslo politidistrikt til NTB.

Han vil ikke kommentere om det kan komme flere siktelser i saken. Sund-saken har lenge hatt høy prioritet ved politidistriktet, opplyser Fari.

Bingoraner?Inger Sund ble funnet død i sin leilighet i Sognsveien på Adamstuen i Oslo 22. oktober i fjor. Politiet regner med at den 69 år gamle kvinnen ble drept fire døgn tidligere.

Dødsranet har trolig skjedd kort tid etter at hun kom hjem fra bingolokalet M 16 i Oslo sentrum, sannsynligvis med en stor sum penger som hun hadde vunnet tidligere på kvelden.

Trolig har gjerningsmannen eller mennene vært klar over at hun hadde mange penger i vesken.