KØBENHAVN: Politiet fulgte aktivistene, som på forhånd hadde varslet om en såkalt sykkeldemonstrasjon, fra København til Faderhuset kirke i Rødovre.

En mindre gruppe stormet inn i frikirken og gjorde hærverk på møbler og inventar. Politiet pågrep deretter alle de 83 aktivistene. Politiet antar at aktivistene kom fra eller støttet det omstridte Ungdomshuset i København.

Ungdomshuset mener politiet opptrådte altfor voldsomt og viser blant annet til at en aktivist ble slått i ansiktet, mens andre fikk slag mot kroppen.

Ungdomshuset har i lang tid vært i konflikt med den religiøse menigheten Faderhuset, som har kjøpt eiendommen hvor Ungdomshuset står.

Ifølge en rettslig kjennelse fra august må ungdommene forlate huset som de har brukt siden 1980-tallet, innen 14. desember. Ungdommene hevder imidlertid at de eier huset som faderhuset kjøpte fra København kommune i 2001. Faderhuset vurderer å rive huset, og denne beskjeden har skapt vrede blant aktivistene i Ungdomshuset, som allerede før planene om riving ble kjent, ikke hadde tenkt å forlate huset frivillig.