Dette gjelder dem som var på stedet etter klokka 18 og som ikke allerede har fått oppfølging, opplyser Oslo kommune lørdag kveld.

Fra før har gjester på stedet mellom 22.30 og 03.00 blitt bedt om å teste seg.

Unngå kontakt med andre

– For å hindre ytterligere smittespredning ønsker Oslo kommune at de gjestene som ikke har vært i kontakt med kommunen, tester seg med PCR-test på et kommunalt testsenter og unngår kontakt med andre fram til negativt testsvar foreligger, skriver kommunen.

Telefonnummeret man skal ringe, er 476 97 010.

Lørdag ble det klart at over 90 personer er bekreftet smittet i forbindelse med et julebord på det aktuelle stedet. 60 av de smittede deltok på julebordet. I tillegg er over 30 andre gjester på utestedet smittet, skriver VG.

Sannsynligvis hos halvparten

– Cirka halvparten har «sannsynlig omikron» etter screening av prøvene. Resten venter vi på avklaring på, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner.

13 av de smittede har fått bekreftet omikronvarianten, ifølge Oslo kommune, og det er mistanke om at det gjelder flere.

Også Bærum kommune har bekreftet to tilfeller omikron-tilfeller knyttet til julebordet, men ifølge Dagbladet er det ikke klart om disse kommer i tillegg til de 13 som første ble bekreftet.

Restauranten stenger

Til VG opplyser eierne av Louise at de nå ser seg nødt til å stenge fordi så mange av de ansatte må i karantene, men at de håper å åpne igjen førstkommende mandag.

– Vi har fått et pålegg om at alle gjester og ansatte som var til stede den kvelden må i en pålagt ti dagers karantene fra og med 26. november. Dette inkluderer også de som opprinnelig satt i karantene og som etter det har testet seg ut med en negativ PCR-test, sier daglig leder Markus Gjelseth til avisa.