To mistenkte drept etter skyteepisode i California

Politiet har drept en mann og en kvinne som er mistenkt for å stå bak skyteepisoden i San Bernardino. En tredje gjerningsperson kan være på frifot.

Publisert: Publisert:

Pansrede politikjøretøy ved gjerningsmennenes bil etter angrepet i San Bernardino. Foto: Reuters

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Politiet havnet i konfrontasjon med de mistenkte i et boligområde i San Bernardino etter å ha jaget dem etter skyteepisoden ved Inland Regional Center, hvor opptil 14 personer ble drept.

TV-bilder fra boligområdet viste en person som lå livløs på bakken i nærheten av en bil som gjerningspersonene skal ha brukt. Bilen var full av kulehull, og vinduene var knust. Én politibetjent ble skadd i skuddvekslingen, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Mulig tredje gjerningsperson

Politiet har indikasjoner på at det kan være en tredje gjerningsperson, men har ikke fått bekreftet det.

Skyteepisoden tidligere på dagen fant sted i en statlig bygning der blant andre sosialtjenesten driver opplæring av psykisk og fysisk handikappede.

To eller flere personer kledd i det politiet kaller «angrepsklær» slo til mot bygningen, bevæpnet med maskingevær og pistoler.

– Nærmest militært

Det er blitt funne noe som kan være en bombe i bygningen, og politiet jobber med å sikre den.

– Foreløpige tall viser at 14 mennesker ble drept og at 14 andre er kjørt til sykehus med betydelige skader, opplyste politisjefen i San Bernardino, Jarrod Burguan, under en pressekonferanse.

En talskvinne for politiet betegner angrepet som nærmest militært. Det føderale politiet, FBI, sier at skytingen kan vise seg å være terrorisme.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.