Over 20 mennesker drept i kamper i Makedonia

Skopje (NTB-Reuters-AFP): Åtte politifolk og 14 væpnede menn er drept i helgens kamper i byen Kumanovo nord i Makedonia, opplyser innenriksdepartementet.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Kampene som varte hele lørdag og inn i kveldstimene, fant sted i en bydel som hovedsakelig er befolket av etniske albanere.

Kampene brøt ut da politiet gikk til aksjon mot en væpnet gruppe i byen, som ligger rundt fire mil nord for hovedstaden Skopje. Kumanovo var sentrum for et etnisk albansk opprør i 2001. Lørdag opplyste innenriksdepartementet i Skopje at fem politifolk og et ukjent antall væpnede menn var drept. Søndag ettermiddag sa talsmann Ivo Kotevski at tallet på døde politibetjenter var steget til åtte. I tillegg ble 14 menn som beskrives som terrorister, drept i kampene. 37 politifolk ble såret, og ingen sivile er blant de drepte, ifølge Kotevski.

Søndag var det fortsatt spent, men forholdsvis rolig og bare sporadisk skyting i Kumanovos gater, opplyser en Reuters-fotograf i byen. Politiet «prøver fortsatt å knuse de gjenværende elementene i terrorgruppen», sa en politikilde tidligere på dagen.

Den væpnede gruppens medlemmer har tatt seg ulovlig inn i Makedonia fra et naboland og de planla et terrorangrep mot statlige institusjoner, ifølge innenriksdepartementet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.