1500 kan miste jobben i Aker Solutions i 2016

Ytterligere 600 personer mister jobben i Aker Solutions.

Publisert:

Til sammen 1500 personer står i fare for å miste jobben i Aker Solutions i år.

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

OSLO: Til sammen 1500 personer står i fare for å miste jobben i Aker Solutions i år. Nå risikerer 600 personer i undervannsdivisjonen i Norge å stå uten arbeid.

Selskapet opplyser i en pressemelding at inntil 600 ansatte ved anleggene på Fornebu, i Moss, på Tranby og på Ågotnes kan bli rammet av nedbemanningen.

– Dette er vanskelige, men nødvendige tiltak for å styrke konkurranseevnen til forretningsområdet subsea, sier Norge-sjef Per Harald Kongelf i Aker Solutions.

Restrukturering

Selskapet opplyser at man jobber med å restrukture hele det globale undervannsområdet.

– Vi jobber proaktivt med å bygge videre på våre styrker i subseaområdet, hvor vår kompetanse, teknologi og sterke kunderelasjoner setter oss i en ypperlig posisjon til å kunne gripe mulighetene når markedet friskmeldes, sier Alan Brunner, sjefen for selskapets undervannsdivisjon.

I fjor forsvant 1.000 ansatte i den globale undervannsdivisjonen, men så mange som halvparten av disse måtte gå i Norge.

900 MMO-stillinger

I forbindelse med resultatframleggelsen for en måned siden opplyste det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet at det går mot kraftig nedbemanning på forretningsområdet MMO, som står for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner,

Selskapet bekreftet da tidligere meldinger om at ytterligere 900 stillinger innen MMO kan bli borte, i et kraftig tiltak for å tilpasse selskapet de vanskelige markedsforholdene. Dette alene innebærer en 25 prosents reduksjon i antallet stillinger siden sommeren 2014. Dermed kan det totale antallet stillinger som forsvinner i løpet av 2016 bli så høyt som 1500.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.