Mange antas å ha druknet i forlis i Middelhavet

Roma (NTB-AFP-AP): Mange personer antas å ha druknet i ett eller flere forlis utenfor kysten av Libya torsdag, ifølge den italienske kystvakten.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

I ett av forlisene er det meldt om cirka 20 omkomne, mens mellom 77 og 88 migranter og flyktninger skal ha blitt reddet opp fra sjøen etter at båten de satt i kantret.

— Et rekogniseringsfly fra Luxembourg oppdaget den kantrede båten om lag 35 nautiske mil utenfor Libyas kyst med rundt 100 migranter som enten lå i vannet eller klynget seg til det synkende fartøyet, sier kaptein Antonello de Renzis Sonnino, talsmann for EUs militæroperasjon Sophia, hvis mål er å bekjempe mennneskesmugling i Middelhavet.

Samtidig opplyser den libyske marinen at landets kystvakt har reddet ialt 766 personer utenfor byene Sabratha og Zwara i løpet av torsdagen.

Samme dag ble det funnet to tomme båter og fire omkomne i et område mellom de to byene, noe som kan bety at langt flere kan ha druknet enn de som er funnet i sjøen.

Redningsaksjonene pågikk fortsatt torsdag ettermiddag. En spansk fregatt og den italienske kystvakten var først ute på stedet der der de kastet redningsvester og redningsbøyer til de mange menneskene i sjøen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.