Lise Davidsens debut i London i Beethovens «Fidelio» blir å se livestrømmet på norske kinoer

– Nå begynner jeg å se hvordan dette vil bli livet mitt, sier Lise Davidsen i et stort intervju med den britiske avisen The Guardian.

Publisert:
  • NTB

Hun snakker om hvordan hun tidligere ikke har følt seg helt komfortabel med å si ja til ting årevis i forkant, i tilfelle stemmen hennes forandret seg og hun måtte skuffe folk.

Nå har hun lært seg å takle det ved å stole på menneskene rundt seg, sier hun i intervjuet – som er i anledning av at hun skal synge ut i Royal Opera House-oppsetningen av Beethovens eneste opera, « Fidelio ». Den spilles 1. til 17. mars.

Forestillingen – som vises live på kinoer rundt i verden, også i flere norske byer – ble utsolgt på 24 timer. Ifølge The Guardian knytter det seg store forventninger til Lise Davidsen i rollen som Leonore – Beethovens modige heltinne som kler seg ut som mann for å redde den fengslede ektemannen.

– Jeg er svært, svært heldig som har Lise Davidsen som Leonore, det blir en enorm debut for henne og hun har en enestående stemme, sier stykkets dirigent Antonio Pappano og London-operaens musikksjef.

Lise Davidsen karakteriseres som en av operaverdenens stjerneskudd, og rollen som Leonore er hennes første store i London – etter vestfoldsopranens britiske debut i 2017.

I fjor debuterte Davidsen både på The Met i New York og på Wagner-festspillene i Bayreuth, dit hun skal tilbake igjen i år. Her hjemme kom debutalbumet der hun synger Strauss i fjor og innbragte henne Spellemann-nominasjon, og The Guardian melder hun er i gang med album nummer to.

Her blir «Fidelio» å se

* Lillehammer Kino – live

* Odeon Stavanger – live

* Lørenskog Kino – live

* Bergen Kino – live

* Vika NFKino – live

* Verdal NFKino – 07.04.20

* Fosnavåg Kino – live

* Hjertnes Kino – live

* Krona Kino – live

* Horten Kino – 07.04.20

* Trondheim – 18.04.20

* Geilo Kino – TBC

* Frøya Kino – TBC

* Grimstad Kulturhus – 18.04.20

(Kilde. Livekino )

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.