«Mad Men» dominerer nominasjoner til Emmy

Los Angeles (NTB-Reuters-AFP): «Mad Men»-dramaet fra PR-bransjen i USA dominerer som ventet listen over nominasjoner til årets Emmy-priser. Britiske «Downton Abbey» ligger også langt framme.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over åtte år gammel

«Mad Men» er nominert i til sammen 17 kategorier, like mange som thrilleren «American Horror Story», ble det kunngjort torsdag. «Downton Abbey» med handling fra en britisk herregård under første verdenskrig har nominasjoner i 16 kategorier.

«Modern Family» nomineres til pris for beste komiserie, sammen med blant andre «The Big Bang Theory» og «Curb Your Enthusiasm». «Amazing Race», velkjent fra TV 2 i Norge, har sikret seg nominasjon i klassen for konkurranseprogrammer.

Zooey Deschanel er nominert til pris for beste kvinnelige skuespiller for sin hovedrolle i situasjonskomedien «New Girl». Jon Kamm er blant de nominerte til Emmy for beste mannlige skuespiller i en dramaserie for innsatsen i «Mad Men».

Emmyene regnes som de viktigste prisene i den amerikanske fjernsynsverdenen, og utdeles nå for 64. gang. Årets priser deles ut på en glitrende forestilling 23. september, en utdeling som sendes direkte på TV i USA. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.