Høringen har blitt utsatt på grunn av bevisforspillelsesfare.

— Nå vil vi drøfte saken i komitémøtet 1. mars, som er første anledning der hele komiteen er samlet. Det er mest nærliggende med en åpen høring, men når og på hvilken måte denne skal gjennomføres, må drøftes, sier kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Telenor eier 33 prosent av Vimpelcom, som i lengre tid har vært under etterforskning for korrupsjon i Usbekistan. Nylig innrømmet selskapet lovbrudd, og det har inngått et forlik med amerikanske myndigheter om å betale 795 millioner dollar for forhold som skal ha skjedd i perioden mellom 2006 og 2012. — Dette understreker det vi har hatt mistanke om hele tiden og sakens betydelige alvor. Vi står overfor en av Europas største korrupsjonssaker i et selskap der Telenor er den store minoritetseieren, sier Kolberg, som legger vekt på at Telenor har hatt 43 prosent av stemmevekten i Vimpelcom-styret.

— Dessuten har Telenors tre styremedlemmer vetorett. Når vi har kunnskap om at styret har vært orientert om dette i mange år, så sitter Telenor med et operativt ansvar. Det holder ikke å si at de bare er minoritetseiere, sier han. (©NTB)