To barn med lammelser etter virussmitte

Oslo (NTB -Linus Hauge): To barn er lagt inn på sykehus i Norge med lammelser som følge av enterovirus D68. Det finnes ingen helbredende behandling mot sykdommen eller vaksine mot viruset.

Publisert
  • NTB

Folkehelseinstituttet (FHI) opplyser at de i høst er blitt varslet om to pasienter med lammelser har testet positivt på viruset. Begge er barn, og begge er lagt inn på Ullevål sykehus i Oslo, melder TV 2. — Vi har to barn som behandles for lammelser. Det er alvorlige symptomer, og de som er innlagt har testet positivt for enterovirus D68, sier overlege Astrid Rojahn ved sykehusets barneklinikk til kanalen.

Det er foreløpig ikke klart om det er bedre metoder for diagnostikk, eller et høyere antall tilfeller som er forklaringen på at det nå er bekreftet økt smitteforekomst også i Norge, opplyser FHI.

De to barna opplevde ifølge Rojahn først alvorlige pusteproblemer, for deretter å bli rammet av lammelser i ulike deler av kroppen. De klarer ikke å puste selv, og er avhengig av maskiner for å holde luftveiene åpne.

— Det er for tidlig å si noe om langtidsskadene. Vi vet lite om utviklingen, så vi vet foreløpig ikke om det er lammelser for alltid. Det er umulig å si hvor lenge de må bli her, sier Rojahn. (©NTB)

Publisert