Flomkaos på Jæren etter kraftig uvær

Tettstedet Vigrestad på Sør-Jæren er stengt for all trafikk etter kraftig regn— og tordenvær. Politiet ber folk holde seg unna sentrum.

Publisert

Deler av Vigrestad sentrum er stengt for trafikk. Foto: Anders Minge

  • NTB

Operasjonsleder Trygve Ravndal i Rogaland politidistrikt opplyser klokka 11.30 at det ikke er meldt om noen personskader på grunn av flommen.

– Utover det er situasjonen fortsatt litt uavklart, men vi har store mannskaper fra politi, brannvesen, sivilforsvar og veivesen i sving nå. Vi har stigende vannmengder rundt veiene. Det gjelder blant annet fylkesvei 44 sør for Vigrestad, som er stengt, sier Ravndal til NTB

Vannet begynte å renne over fylkesveien ved Kvassheim, trolig fordi elva Åna har flommet over. Også området ved Stokkelandsmarka står under vann, og mannskapene prøver å lede vannet unna med maskiner. I tillegg til fylkesvei 44 ble fylkesveiene 131, 141 og 144 stengt i morgentimene på grunn av oversvømmelsen, ifølgeVegvesenet.

Evakuerer ikke

Politiet har bedt folk holde seg unna Vigrestad sentrum, mest fordi vannmengdene i gatene gjør dem uframkommelige.

– Det er også hull i veiene og mulig kumlokk er skylt vekk, noe som kan være farlig. Det regner ikke så mye nå, men vi oppfordrer folk til å holde seg unna veiene og holde seg mest mulig innendørs. Det er ikke snakk om å evakuere stedet, sier Ravndal.

Brannvesenet har fått henvendelser fra minst 40 fortvilte huseiere med vann i kjelleren, skriverVG. Kommuneadministrasjonen og politiet melder også om stor pågang på grunn av uværet. Tre skoler og flere barnehager i området skal også være rammet av flommen.

Strømstans

Uværet skaper også trøbbel for Jærbanen. Jernbaneverket melder på Twitter at det er strømløst mellom Ogna og Vigrestad etter et lynnedslag i morgentimene. I tillegg har regnet vasket bort underbygningen på sporet flere steder, slik at banen er stengt helt fra Nærbø til Ogna. Det skal gå buss for tog på strekningen ut dagen.

15-20 beboere i eldresenteret Gjegnet på Vigrestad er evakuert på grunn av flommen, skriverStavanger Aftenblad.

– Det er flom på begge sider av eldreboligene. Vi er derfor i gang med å evakuere de eldre. De tar det med godt humør, opplyser driftssjef Kristian Oftedal i Hå kommune.

Publisert