Trump takker for støtte fra Cruz

Washington (NTB-AP): Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget. Trump takker for støtten.

NTB
Publisert:

Cruz' snuoperasjon er oppsiktsvekkende fra en mann som har kalt Trump «en notorisk løgner» og «ytterst amoralsk». Under nominasjonskampen anklaget Cruz også rivalen for å fornærme hans kone og beskylde hans far for å være involvert i drapet på John F. Kennedy.

Trump, som tidligere har uttalt at han ikke ønsket støtte fra Cruz, uttaler seg nå også i mer forsonlige ordelag.

— Jeg er beæret over støtten fra Cruz. Vi har kjempet en hard kamp, og han var en tøff og briljant motstander. Jeg ser fram til å arbeide sammen med ham i mange år for å gjøre USA stort igjen, sier Trump i en uttalelse fredag.

Ted Cruz offentliggjorde sin støtte til Trump på Facebook-siden sin fredag. Den kristenkonservative republikaneren skriver blant annet at valg av nye høyesterettsdommere er avgjørende for at han velger å støtte Trump framfor Hillary Clinton i presidentvalget i november.

— Vi er kun én dommer fra å miste våre grunnleggende rettigheter, og den neste presidenten skal utnevnte fire nye dommere. Vi vet at Clinton utvilsomt vil utnevne venstreideologer. Trump derimot har lovet å utnevne dommere som Scalia, skriver Cruz med henvisning til den tidligere konservative høyesterettsdommeren Antonin Scalia. (©NTB)

Publisert: