Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 94.139 koronasmittede personer her i landet siden februar 2020, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Tirsdag i forrige uke ble det registrert 1.096 nye koronasmittede, som var det nest høyeste antall smittede som er registrert siden pandemien startet. Det høyeste døgntallet var 17. mars med 1.156 meldte tilfeller.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.104 nye smittetilfeller i Norge. 4,5 millioner koronatester er til nå utført i landet.

Tekniske problem med vaksinetall

I alt 615.566 personer er vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viste FHIs statistikk mandag. 271.308 personer har fått andre dose.

Det er for tiden tekniske problemer med statistikken for koronavaksinasjon. Problemene gjelder oppdatering av data i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK.

– Dette medfører at koronavaksinasjonsstatistikken ikke oppdateres før problemet er løst. Vi antar at oppdateringen vil være i orden igjen i morgen tidlig, opplyste Folkehelseinstituttet mandag kveld.

Flere innlagt på sykehus

Mandag var 285 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ti flere enn dagen før.

Til sammen er 660 koronasmittede personer døde i Norge siden mars i fjor, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

Litt over 61 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.