Flere tusen mennesker strømmet ut i gatene i hovedstaden Lima søndag kveld for å feire det som så ut til å bli valgseier for Humala. Der veivet de med plakater og røde flagg mens de danset og ropte slagord til støtte for Humala. Ifølge valgdagsmålinger og hurtigopptellinger lå Ollanta Humala (48) minst 2,6 prosentpoeng foran høyrekandidat Keiko Fujimori (36).

Humala er tidligere oberstløytnant i den peruanske hæren, og han markerte seg først i offentligheten i 2000 da han ledet et kortvarig opprør mot Keiko Fujimoris far, tidligere president Alberto Fujimori.

I dag insisterer Humala på at han har lagt sin radikale fortid bak seg, og han sier han vil føre en moderat politikk om han blir president.

Til tross for Humalas forsikringer om at han er blitt mer sentrumsorientert, er annen valgrunde i presidentvalget i Peru blitt oppfattet som et valg mellom det ytre venstre og det ytre høyre. Foran valget sa mange peruanere derfor at de ville stemme på den kandidaten de anså som «det minste av to onder». (©NTB)