OSLO: Til nå er det kun registrert ett mulig tilfelle av sykdommen i Norge. En 40 år gammel mann ligger på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Først i neste uke blir det klart om han er smittet av den aktuelle E. coli-bakterien.

Pressevakt ved Folkehelseinstituttet, Therese Øgaard, opplyser til NTB at det ikke er meldt inn noen nye tilfeller av smitte i Norge.

– Det kan se ut som at utbruddet i Tyskland er i ferd med å stabilisere seg, sier hun.

Tyske medier har motstridende teorier om smittekilden til E. coli-utbruddet som har tatt livet av 18 mennesker i Tyskland.

En restaurant i kystbyen Lübeck ved Hamburg skal ha kommet i søkelyset etter at 17 mennesker ble smittet av E. coli-bakterien etter et måltid, skriver den tyske regionsavisen Lübecker Nachrichten.

Focus magazine skriver derimot at smitten kan spores tilbake til en jubileumsfest ved havna i Hamburg i begynnelsen av mai. Omkring 1,5 millioner mennesker skal ha deltatt på festlighetene i perioden 6.–8. mai.

Begge teoriene skal være basert på informasjon fra eksperter fra helsedepartementets Robert Koch-institutt i Berlin, som er ansvarlig for sykdomskontroll og forebygging.