Alle de fire ungdommene er behandlet for hodeskader. Fo to av dem karakteriseres skadene som «moderate». De to andre har alvorlige skader.– Tilstanden for alle de fire er stabil og tilfredsstillende. De har alle gjennomgått stabiliserende kirurgi, og vil være i stand til å forlate Tromsø når det måtte passe, opplyste klinikksjef Jon Mathisen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge på en pressekonferanse lørdag.

En 17 år gammel gutt mistet livet i isbjørnangrepet fredag. Ungdommene var med i en gruppe fra British school of exploring society. Av de fire som ble skadd, var to deltakere og to ledere. To gutter på 16 og 17 år og to menn på 27 og 29 år.

– De fire har fått en ekstremt god behandling her i Tromsø. Den eneste grunnen til at de vil overføres til britiske sykehus, er at de vil være sammen med sine nærmeste, sier den britiske ambassadøren i Norge, Jane Owen, til NTB.

Saken etterforskes av Sysselmannen på Svalbard, som lørdag hadde gjort seg ferdig på åstedet. Det er fortsatt uklart om nødblussene som er ment å gå av hvis isbjørn tar seg inn i leiren, gjorde det.

– Avhør med de åtte som slapp uskadd fra angrepet, pågår. Isbjørnen ble skutt og drept med ett rifleskudd i hodet, sier kommunikasjonsrådgiver Liv Ødegaard ved sysselmannskontoret på Svalbard til NTB.

(©NTB)