Rajab, som er grunnlegger av Bahrain Centre for Human Rights, ble i juli dømt for å ha antydet at innbyggerne i al-Muharraq-distriktet bare hadde økonomiske motiver for å støtte statsminister Sheikh Khalifa bin Salman al Khalifa.

Rajab må likevel fortsatt bli sittende i fengsel for andre forhold. Forrige uke ble han dømt til tre år for å ha ledet demonstrasjoner mot styresmaktene. Aktoratet hevder han oppildnet til vold mot politiet.

Rajab har vært en ledende figur i sjiamuslimenes demonstrasjoner mot den sunnidominerte eliten i den lille golfstaten. I atten måneder har sjiamuslimene krevd demokratiske reformer, men protestene er ofte blitt brutalt slått ned.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået BNA ble dommen for tvitringen kjent ugyldig fordi dommeren ikke følte at bevisene hadde vært gode nok.

Menneskerettighetsgrupper og vestlige land er svært kritiske til rettssakene mot Rajab. I USA sa utenriksdepartementet seg fornøyd med torsdagens beslutning, men uttrykte samtidig sterk uro over dommen for å ha ledet demonstrasjoner. (©NTB) (©NTB)