I fjor ble det registrert totalt 24 overfallsvoldtekter i Oslo, mot 48 hittil i år, ifølge en gjennomgang Aftenposten har gjort. Bare sju av voldtektene i år er oppklart. Voldtektstallene vekker sterke reaksjoner. Andre nestleder i Stortingets justiskomité, Høyres André Oktay Dahl, betegner økningen, med få oppklarte saker, som en skandale og mener situasjonen i Oslo er kritisk. Han sier til Aftenposten at byen må vinnes tilbake med økt politiinnsats, og mener overfallsvoldtektene må debatteres som utslag av ren kvinneforakt.

– Det kan ikke underslås at mange av gjerningsmennene har en annen etnisk bakgrunn med et kritikkverdig kvinnesyn, sier Oktay Dahl til Aftenposten.

Han foreslår nå er en ordning med frivillig politi prøves ut i Norge. Den frivillige politistyrken skal ikke utøve makt, men skal følge med i byen og forebygge kriminalitet. I tillegg vil Høyre ha mer politi i gatene, bedre etterforskningskapasitet og raskere undersøkelser av DNA-prøver.

En 17 år gammel jente og en kvinne i begynnelsen av 20-åra anmeldte voldtekter i Oslo sentrum natt til søndag. En av voldtektene skjedde i Slottsparken. (©NTB) (©NTB)