PARIS: Nå var det kun fossilet etter kloa som ble funnet, men da sjøskorpionen en gang levde for flere millioner år siden, må den ha vært om lag 2,5 meter lang. Kloa som ble funnet, er 46 centimeter lang.

Funnet ble gjort i et steinbrudd i Prüm, som ligger nær grensa mot Belgia, og det er det største leddyrfossilet som noensinne er funnet.

– Vi har lenge visst at det har eksistert monstertusenbein, gigantskorpioner, kolossale kakerlakker og jumboøyenstikkere, men det er ikke før nå vi forstår hvor store disse eldgamle krypene faktisk var, sier arkeologen Simon Braddy.

Den fossilerte kloa ble båret av en sjøskorpion som går under navnet Jaekelopterus rhenaniae. Arten levde for 460-255 millioner år siden.

GIGANTISK: Slik kan kjempeskorpionen ha sett ut, mener britiske forskere. Oppdagelsen av de mange hundre millioner gamle levningene i Tyskland kan bety at forhistoriske insekter, krabber og liknende dyr var mye større enn tidligere antatt, mener forskerne ved Britain's Bristol University. Foto: Scanpix