Kirkvaag døde fredag etter lengre tids kreftsykdom.I over 30 år spredte han glede med en rekke humorprogrammer på NRK. Han er best kjent for sitt samarbeid med Knut Lystad og Lars Mjøen i komikertrioen KLM, og for serien «Trotto Libre» i spann med Otto Jespersen. Med sin kjappe replikk, treffende karikaturer og spenstige sketsjer klarte Trond Kirkvaag å underholde folk i alle aldersgrupper.

I en av hans tidlige TV-produksjoner, Buffalo Bløffs internasjonale vegg-til-vegg-show fra 1973, ble det skapt en ny sjanger av «absurd humor» innen norsk underholdning. I et ellevilt show med Jon Skolmen ble TV-programmet om Buffalo Bløff belønnet med Chaplinprisen på Montreuxfestivalen.

Tre år senere vant Kirkvaag og Skolmen både Gullrosen, Chaplinprisen og presseprisen under den samme TV-festivalen for bidraget «The Nor-way to broadcasting», et humoristisk og satirisk program om fjernsynets utvikling i Norge.

I 1968 startet Kirkvaag sin karriere i NRK, først som produksjonsassistent og inspisient og senere som programsekretær. På begynnelsen av 1970-tallet samarbeidet han i første rekke med Jon Skolmen, Andreas Diesen og Bjørn Sand. (©NTB)