Aktor ber om frikjennelse for Strauss-Kahn

Lille (NTB-AFP-Reuters): Aktor ber om at tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn frikjennes i den såkalte Carlton-saken i Frankrike.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Strauss-Kahn har de siste ukene vært i retten i den nordfranske byen Lille, tiltalt for hallikvirksomhet som del av et større prostitusjonsnettverk.

Før rettssaken startet, skal aktor Frédéric Fèvre ha ønsket å henlegge saken mot den tidligere franske finansministeren og IMF-sjefen — men ble stanset av etterforskerne i saken, ifølge AFP.

Tidligere på dagen ba Fèvre om at en av Strauss-Kahns medtiltalte, Dominique Alderweireld - bedre kjent som «halliken Dodo» - skal fengsles i ett år og ilegges en bot på 10.000 euro (85.850 kroner).

— Han var sjefen, sa Fèvre om Alderweirelds rolle i prostitusjonsnettverket.

Strauss-Kahn fikk knust drømmen om å bli fransk president da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York i 2011. Senere dukket han også opp i Carlton-saken. Han har innrømmet å ha deltatt på nettverkets sexfester, men sier han ikke visste at kvinnene på festene var prostituerte. Han nekter skyld i tiltalen om hallikvirksomhet. (©NTB)

Publisert: