OSLO: – Nå er begeret fullt. Vi vil ikke sitte i regjering for enhver pris, sa Siv Jensen.

Hvilke krav som skal stilles i kjølvannet av hjemhentingen av en IS-kvinne og hennes barn, sier hun ingenting om foreløpig.

– Vi skal nå utarbeide liste i ro og mak og overlevere den til statsministeren bak lukkede dører, sa Jensen.

Listen vil trolig bli klar i slutten av måneden.

Avklaringer

– Vi skal ha vår strategisamling i slutten av måneden. Det er tidspunktet hvor vi føler at vi må ha de tilstrekkelige avklaringene vi trenger, sa hun.

Hun mener mange velgere har vansker med å få øye på hva som er regjeringens prosjekt.

– Vi må klare å finne tilbake til det, sånn at det ikke bare blir en hard jobb å styre landet, men også litt gøy. Hvis ikke kan vi finne på noe annet, sa hun.

– Vi har samarbeidet godt med statsministeren i mange år. Men konkret i denne saken har de tre andre partiene tatt et betydelig skritt vekk fra Frp, sa Jensen.

Innen slutten av januar vil Frp ha en liste med krav klar, sier partileder og finansminister Siv Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Henter hjem IS-siktet

Frp samlet som vanlig troppene til gruppemøte på Stortinget klokken 15 onsdag. Rett i forkant bekreftet Jensen overfor Dagbladet at konsekvensene av konflikten som nå er oppstått, kan bli at Frp bryter ut av regjeringen.

– Vi kommer nå til å definere noen veldig klare krav fra Frp. Så blir det opp til Erna og Høyre å ta det på alvor eller ikke ta det på alvor. Det må skje ganske raskt. For begeret vårt er nå fullt, sier Jensen.

Tirsdag ble det kjent at regjeringsflertallet gikk inn for å hente hjem en 29 år gammel norsk kvinne og hennes to barn fra Syria, mot Frps ønsker.

Kvinnen er siktet av PST for deltakelse i terrororganisasjonene IS og Nusrafronten. Det er hensynet til den syke sønnen (5) som gjør at norske myndigheter henter dem hjem til Norge.

Dissens

Frp tok dissens, og flere i partiet har uttalt seg sterkt kritisk til avgjørelsen.

– Det er fordi vi har sagt hele tiden at vi ikke ønsker å løfte en finger for at IS-medlemmer skal komme til Norge. Dette er en beslutning tatt uten Frps støtte, sier partiets innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til NTB.

Frp mener at den IS-siktede kvinnen har satt sine interesser foran det syke barnets og har brukt barnet som et pressmiddel for å komme til Norge selv, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug.

Den 29 år gamle kvinnen blir den første IS-mistenkte kvinnen som hentes tilbake til Norge, etter å ha vært i et IS-kontrollert område.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad gleder seg over at barna er på vei til Norge.

– Viktigere enn at dette er et viktig gjennomslag for KrF er det at disse barna er på vei til trygghet, sier han.

Saken oppdateres.

Les også: