Klart for prinsebryllup i London

Prins William er forlovet med kjæresten Kate Middleton. Bryllupet holdes i London neste år.

LONDON: – Prinsen av Wales vil med glede kunngjøre at prins William forlover seg med Miss Catherine Middleton. Bryllupet vil bli holdt våren eller sommeren 2011 i London, heter det i uttalelsen fra Clarence House, boligen til Williams far, prins Charles.

De to ble forlovet under en reise til Kenya i oktober, ifølge kunngjøringen.

Britiske medier har i lang tid spekulert på om de to snart skal forlove og gifte seg.

Prins William er nummer to i arverekken til den britiske tronen etter sin far. Han er den eldste sønnen til Charles og prinsesse Diana, som døde i en bilulykke i Paris i 1997. William møtte Kate da de begge gikk på St Andrews University i Skottland, og de har nå kjent hverandre i over åtte år. Hun kommer fra en middelklassefamilie, og foreldrene er forretningsfolk, som har tjent seg rike på å starte egen virksomhet. Både William og Kate er 28 år.

Ja fra Kates far

Før forlovelsen ble kunngjort, hadde William informert dronning Elizabeth og bedt om tillatelse fra Kates far.

Etter bryllupet skal paret bosette seg nord i Wales, der prins William fortsatt tjenestegjør i den britiske hæren.

Ifølge britisk presse tilbringer de to allerede mye tid sammen under samme tak i en liten fiskelandsby i Wales. Landsbyen ligger like ved RAF-basen der prinsen tar utdannelse som redningshelikopterpilot.

Kollektiv

Kate og William delte også hus med flere andre venner da de begge studerte i Skottland. I 2007 hadde de en pause i forholdet. Ifølge sladrepressen skyldtes det at Kate ikke følte seg nok verdsatt og at William ikke ville forplikte seg. Andre la skylden på mediepresset hun var utsatt for.

Noen måneder senere ble de imidlertid sammen igjen

Kate har tidligere arbeidet som modell, og har i en kort periode vært innkjøper for en motekjede. I dag jobber hun delvis i familiens selskap Party Pieces, som selger festeffekter.

FORLOVET: Kate Middleton ble kjent med prins William for åtte-ni år siden. Nå er de forlovet og skal gifte seg til våren eller sommeren. Bildet er tatt i april 2008. Foto: Reuters / Scanpix