Politisjef: Usikker på om gjerningsmannen er tatt

Berlin (NTB): Politiet tviler på om de har pågrepet riktig gjerningsmann etter angrepet mot et julemarkedet i Berlin, bekrefter byens politisjef.

Publisert:

Politietterforskere undersøker åstedet for angrepet på et julemarked i Berlin. 12 mennesker ble drept og rundt 50 såret da en lastebil pløyde inn i folkemengden. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix

Politisjef Klaus Kandt opplyser tirsdag ettermiddag at de ikke er sikre på om pakistaneren som ble pågrepet mandag kveld, faktisk var føreren av lastebilen som kjørte inn i et julemarked.

Politikilder sa kort tid tidligere til avisa Die Welt at gjerningsmannen som kjørte en lastebil inn i julemarkedet på Breitscheidsplatz Berlin, er på frifot.

Den tyske avisa erfarer fra høytstående hold at Berlin-politiet mener mannen som ble pågrepet i nærheten av åstedet mandag, ikke er gjerningsmannen.

– Vi har feil mann. Og dermed en ny situasjon. For den egentlige gjerningsmannen er bevæpnet, fortsatt på frifot og kan gjøre ny skade, sies det i politiet.

Sikkerhetsstyrkene i Berlin er informert om den nye situasjonen slik at beredskapen kan opprettholdes.

Mannen som ble arrestert ved Seierssøylen i Tierpark kort etter angrepet, nekter i avhør for å ha noen som helst befatning med angrepet.

– Den foreløpig pågrepne nekter for gjerningen. Derfor er vi spesielt på vakt. Vær så snill å være på vakt, sier politiet på Twitter.

Innenriksminister Thomas de Maizière sier at det ikke lenger er noen tvil om at det dreier seg om et angrep. (©NTB)

Publisert: