Utvist asylsøker siktet for drap på Tromsø-kvinne

Tromsø/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): En 27 år gammel utvist asylsøker som sier han er fra Kongo, er siktet for drapet på sin ekskjæreste — 32 år gamle Linn Olsen Uteng fra Tromsø - torsdag kveld.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Klokken 19.50 torsdag kveld pågrep vi en 27 år gammel asylsøker som opplyser at han er fra Kongo. Han søkte asyl i Norge i 2008. Den drepte er en 32 år gammel norsk kvinne, opplyste politistasjonssjef Morten Pettersen på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø fredag ettermiddag.

Den drepte kvinnen er 32 år gamle Linn Olsen Uteng fra Tromsø, som ifølge lokale medier jobbet i omsorgstjenesten i Tromsø kommune. Politiet bekrefter at de tidligere har hatt en relasjon, men håper vitneavhør vil gi dem nærmere svar på hvordan forholdet mellom dem har vært den senere tiden.

Ifølge Nordlys bodde 32-åringen i Kroken - i det området politiet først rykket ut til da de like før klokken 18.30 torsdag kveld fikk melding om at det hadde skjedd en alvorlig kriminell handling.

Snaut halvannen time etter meldingen endte politiets patruljer opp i en leilighet i Røstbakken, noen hundre meter sørvest for Tromsø sentrum, hvor de fant den døde kvinnen og 27-åringen.

Det var en bekjent av siktede som disponerte leiligheten i utleiekomplekset i Røstbakken. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.