Næringskonsulent Odd Egil Nilsen i Lyngen kommune legger ikke skjul på at NRK-serien som er spilt inn i kommunen har en reklameverdi i millionklassen.Nå kommer Lyngen mer «på kartet» enn vi noensinne har vært. Vi er spent på fortsettelsen. Hvis vi får se mer av naturen vi har her med både sjø og fjell, så bør det gi fart til de turistplanene som er under utarbeidelse i Lyngen, sier Nilsen til Nordlys.

Ifølge Kampanje var seriestarten med 889.000 seere søndag den beste noen reality-serie har hatt.

Werner Kiil, lederen av Lyngen Arbeiderparti, mener rederiet TFDS nå bør la Hurtigruten anløpe i kommunen.

I første omgang bør hurtigrutene ta en tur innom Lyngenfjorden. Jeg har hørt mange cruiseskipturister si at Lyngenfjorden er en vakrere fjord enn Geirangerfjorden. Så får vi etter hvert se om det ikke er mulig å gjøre Lyngen til en fast destinasjon for hurtigrutene, sier Kiil.

Det meste av handlingen i "Eldrebølgen" foregår på Solhov folkehøgskole. Utlendingsdirektoratet (UDI) har tidligere ønsket å bruke den store bygningen til asylmottak, men det møtte stor motstand i befolkningen, som heller ville ha TV-innspilling i bygningen.

Jeg skjønner jo at folk i Lyngen håper på økt turisme når naturperlene deres blir vist fram på TV. Men jeg får en vond smak i munnen når de jubler høylytt for reality-TV, men straks det blir snakk om flyktninger, så arrangerer de håndsopprekning og sier nei, sa UDIs regiondirektør Bjørn Fridfeldt til Dagbladet da vedtaket om TV-innspillingen ble gjort i fjor.