Resultatet er å høre på albumet «Vidunderlig», der Øverli på gitar og vokal har med seg Siril Malmedal Hauge på sang og mandolin og Espen Leite på akkordeon - i trioen som bærer hans navn.

Malmedal Hauge, som nylig ble kåret til årets jazztalent under Moldejazz, undrer seg over hvorfor vi nordmenn vet så lite om musikk fra vår egen verdensdel.

– Som yngre musiker har jeg fått utrolig mange impulser i musikk fra Vesten; populærkultur og musikksjangre som etableres i USA og som influerer hva vi lytter på og vender oss mot her i Norge. Men hva med tradisjonene fra land ifra Europa? Som Polen, Belgia, Tyskland og vår store nabo Russland, påpeker hun.

Jørn Simen Øverlis har ifølge omtalen en visjon om å få lytterne til å tenke litt annerledes, og knyttes mer sammen på kryss og tvers av det europeiske kontinentet. Han er overbevist om at disse sangene kan «hjelpe oss med å forstå hverandre – og oss selv – bedre», heter det videre.

22. oktober har Jørn Simen Øverli Trio slippfest for «Vidunderlig» i Kulturkirken Jakob i Oslo. Musikken når strømmetjenestene først etter jul.