Angriper i Trollhättan hadde nazi-sympatier

Trollhättan/Oslo (NTB-Ann Fredriksen): 21-åringen som gikk løs på elever og lærere med et sverd ved Kronan skole i Trollhättan, har vist stor interesse for Hitler og Nazi-Tyskland på nettet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Svenske medier skriver at gjerningsmannen er den 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson, men politiet har ennå ikke bekreftet identiteten. Politiet har heller ikke villet si noe om gjerningsmannens motiv, men bekrefter at de undersøker om det kan ligge rasisme bak. Mange av elevene ved Kronan skole har minoritetsbakgrunn.

— Det som aldri måtte skje, har skjedd her i dag, sa statsminister Stefan Löfven da han torsdag kveld holdt en pressekonferanse i Trollhättan. Han lovet å gjøre alt han kan for at noe slikt ikke skjer igjen.

— Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser denne forferdelige gjerningen får for arbeidet videre, men jeg vil at alle skolebarn skal vite at jeg skal gjøre alt i min makt for at dere skal føle dere trygge på skolen, sa Löfven, som torsdag avlyste spørretimen i Riksdagen for å reise til Trollhättan.

En 17 år gammel elev og en 20 år gammel lærerassistent ble drept i angrepet. En 15 år gammel elev og 41 år gammel lærer ligger alvorlig såret på sykehus. Gjerningsmannen ble skutt av politiet på skolen og døde senere på sykehus.

Ifølge svenske medier var 21-åringen selv fra Trollhättan, der han avsluttet videregående skole i 2013. Han er ikke tidligere straffet. Venner og kolleger av mannen beskriver ham som rolig og tilbaketrukket. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.