Berserk-kapteinen nektet straffskyld

Tromsø/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Berserk-kaptein Jarle Andhøy (36) nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Nord-Troms tingrett i Tromsø onsdag.

Publisert Publisert
  • NTB

Andhøy har nektet å betale et forelegg på 40.000 kroner fordi han for to år siden seilte mot Antarktis uten nødvendige tillatelser fra Norsk Polarinstitutt.

Politiadvokat Stine Melbye Sørensen har varslet at hun vil skjerpe det opprinnelige kravet fra 40.000 kroner, subsidiert 45 dager i fengsel, til 50.000 kroner, subsidiært 60 dagers fengsel, ettersom Andhøy heller ikke har avgitt noen tilståelse.

— Jarle Andhøy mener NPIs håndtering av søknaden var kritikkverdig, og han reiste derfor uten å ha fått noen tillatelse, sier hans forsvarer Brynjar Østgård til NTB.

Formålet med turen var at han ville undersøke hva som gikk galt da Berserk forliste med tre mann om bord året før. Det er strenge krav til forsikring og en utredning av mulige miljøkonsekvenser for å ferdes i det sårbare polarmiljøet, men Andhøy hadde ikke det da han seilte fra New Zealand vinteren 2012. — Vi bestrider boten og sier at det ikke er ulovlig å seile en båt i rom sjø og at det ikke krever noen tillatelse, sier Østgård. (©NTB)

Publisert