Frykter epidemier i ungarsk flyktningleir

Röszke (NTB-AFP): Helsesituasjonen for mange av flyktningene i flyktningleiren i Röszke i Ungarn er svært alvorlig, og faren for alvorlige sykdomsutbrudd er stor, sier helsearbeidere.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Hver dag blir flere tusen nye flyktninger og migranter sendt til leiren, som ligger sør i Ungarn, like ved grensen til Serbia. Forholdene i leiren blir verre for hver dag som går, advarer hjelpearbeidere som jobber i den svært underbemannede og overfylte leiren.

— Når det ikke finnes rennende vann, ingen mulighet til å vaske seg og folk kommer med smittsomme sykdommer, så har vi et alvorlig problem, sier legen Teresa Sancristobal, som jobber for Leger Uten Grenser.

Frivillige fra Tyskland, Storbritannia og flere andre vesteuropeiske land har levert hjelpesendinger med tepper, mat og klær. Men hjelpen hoper seg opp utenfor leiren mens nøden blir større for dem som er innenfor gjerdene.

Gravide kvinner er blant dem som organisasjonen nå prioriterer å hjelpe.

— Mange har gått i dager og uker og er fullstendig utslitte, sier legestudenten Sarah Schober, som leder et helseteam fra Østerrike. (©NTB)

Publisert: