Hovedverneombud i politi— og lensmannsetaten, Audun Buseth, sier til P4 at daglig bruk av våpen kan være utfordrende for politiet. Han vil derfor ha mer fokus på riktig bruk.

— Det er sjelden skarpe situasjoner i Norge, derfor må vi øve på slike hendelser. Mange har etterlyst en bedre sikkerhetskultur. Det kan vi stadig bli bedre på, sier han. Hovedverneombudet sier de fleste er fornøyd med treningen de har fått, men det gjelder ikke alle.

— Det er nok litt forskjellige oppfatninger om våpensituasjonen, hva man gjør i hverdagen og treningen man får, sier Buseth.

I tillegg til episoden i Stavanger politistasjon, der en person fikk avfyrt et tjenestevåpen etter håndgemeng med politiet, har det vært flere vådeskudd. Ifølge VG har det vært et vådeskudd på politistasjonen i Kristiansund og ett annet i garasjen på Follo politistasjon og ett tredje inne på politistasjonen i Lillestrøm.

Torsdag skriver Nettavisen at det gikk av et vådeskudd inne på politivakten på Tøyen i Oslo - som i tillegg aldri ble meldt inn til Spesialenheten for politisaker. (©NTB)