Timosjenko, en av president Viktor Jusjtsjenkos mest radikale støttespillere, fikk 373 stemmer da hun sist fredag ble godkjent som ny regjeringssjef. Det var godt over de 226 hun trengte, noe som kan være et tegn på forsoning mellom partene.— Vi forventet at det ville bli knallhard motstand mot at Timosjenko skulle bli godkjent, men hun fikk 373 stemmer og det var ingen alvorlig motstand. Det viser at også de fraksjonene som støttet Viktor Janukovitsj under valgkampen, er klare for samarbeid, sier Ihor Ostasj til NTB.

Han er nestleder i den ukrainske nasjonalforsamlingens utenrikskomité, og deltar tirsdag på et seminar om den nye politiske situasjonen i Ukraina i regi av Helsingforskomiteen og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Konflikten mellom den nyvalgte presidenten Viktor Jusjtsjenko og den russisk-støttede kandidaten Viktor Janukovitsj om hvem som skulle bli Ukrainas nye leder, splittet landet. Jusjtsjenko hadde de vestlige delene av landet med seg, mens de russisk-språklige industriområdene i øst utgjorde Janukovitsj' maktbase. (©NTB)