Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

– To av de siktede er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon slik politiet ba om, sier han.

Han sier den tredje siktede vil bli løslatt i løpet av tirsdag ettermiddag mot meldeplikt og utreiseforbud.

– Det er en totalvurdering av situasjonen som gjør at vedkommende blir løslatt, sier politiadvokaten.

Det er en mann i 60-årene og en mann i 50-årene som ble fengslet tirsdag. Mannen som ble løslatt, er i 30-årene. Alle tre nekter straffskyld.

Bjørn Rener Larsen, som forsvarer mannen i 60-årene, sier til Agderposten at han skal i dialog med sin klient om eventuell anke av fengslingskjennelsen. Kristoffer Wibe Koch, som forsvarer mannen i 50-årene, sier heller ikke de har avklart om de vil anke.

Det var lørdag kveld politiet fikk melding om en voldshendelse i en privat bolig i Grimstad sentrum. To personer ble pågrepet og satt i arrest mens to personer ble sendt til sykehus. Den ene personen som ble sendt til sykehus, døde natt til søndag, mens den andre personen som ble sendt til sykehus, ble siktet i saken.

– Politiet har mottatt foreløpig obduksjonsrapport av den avdøde, men av hensyn til etterforskningen, som pågår for fullt, kan vi ikke kommentere innholdet i denne, sier Søfteland.