NORGE: Ropstad åpner i et intervju med TV-pastor Egil Svartdahl opp om hvordan han opplevde tiden da det stormet rundt hans pendlerboligsaker og han måtte gå av som partileder, melder Vårt Land.

– Jeg grein mange tårer den dagen, forteller han om pressekonferansen der han trakk seg som statsråd og partileder i september.

Ropstad erkjenner at han gjorde en stor feil.

– Som politiker … så privilegert – og likevel å ønske å utnytte enda bedre disse ordningene og virkelig få tynt ut … Det burde jeg ikke gjort, sier Ropstad.

Feilet som forbilde

I tv-intervjuet sier Ropstad at han er trygg på at var riktig å gå av.

– Ja. Det mener jeg. I hvert fall da. Jeg var partileder, statsråd. Jeg var en av de aller mektigste i landet. Da må jeg være et bedre forbilde. Jeg feilet, og det måtte jeg ta konsekvensen av, sier Ropstad.

Like før stortingsvalget i fjor høst avslørte Aftenposten at Ropstad hadde vært folkeregistrert hos foreldrene i Evje og Hornnes, noe som ga ham gratis pendlerbolig i Oslo.

Fire dager etter valget, 17. september, avslørte samme avis at Ropstad hadde opplyst at han dekket utgifter på foreldrenes hus, men aldri gjorde dette.

– Det var en dårlig vurdering som jeg beklager og ikke skulle gjort, sa Ropstad til Aftenposten den gangen.

Dagen etter holdt Ropstad en pressekonferanse hvor han annonserte sin avgang som statsråd og partileder.

Etterforskes av politiet

Fædrelandsvennen forsøkte å komme i kontakt med Ropstad søndag, men har foreløpig ikke fått svar.

Ifølge Vårt Land ble tv-intervjuet spilt inn rett før det ble kjent at politiet ville ta ut etterforskning i saken om stortingspolitikeres pendlerboliger.

Om dette sier Ropstad følgende:

– Jeg har ikke noe nytt å legge til det jeg har uttalt til pressen i flere omganger i fjor høst, men mener den grundige gjennomgangen som nå gjøres fra flere hold, av både enkeltsaker og ordningene for stortingsrepresentanter generelt, er viktig, sier Ropstad til Vårt Land.

Tidligere denne uka meldte TV2 at politiet har avhørt flere ansatte i administrasjonen på Stortinget. Ifølge kanalen er det ingen som har status som mistenkt i etterforskningen.

Da etterforskningen startet ble det vist til at minst seks navngitte stortingsrepresentanter kan ha feilpraktisert regelverket.