Frykter at flere hundre migranter druknet utenfor Libya

Titalls døde er hentet opp fra Middelhavet utenfor Libyas kyst etter torsdagens båtforlis. Rundt 200 migranter og flyktninger skal være berget, men like mange fryktes å ha druknet.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Meldingene om at flere hundre mennesker kan ha druknet da én båt kantret utenfor den libyske kystbyen Zuwara kom torsdag kveld. Det har siden kommet noe motstridende informasjon fra kystvakten i det voldsherjede nordafrikanske landet.

Kringkasteren BBC melder at to båter med totalt opptil 500 flyktninger og migranter om bord, kantret i Middelhavet utenfor Zuwara torsdag.

En lokal innbygger hevder minst 100 lik er brakt til et sykehus i byen, som ligger vest for hovedstaden Tripoli ved grensen til Tunisia.

Innbyggere og tjenestemenn har fortalt til BBC at den første båten, som sendte ut nødsignal tidligere torsdag, hadde 50 mennesker om bord.

Den andre båten sank senere torsdag og hadde opptil 400 passasjerer om bord, heter det videre. En ikke navngitt representant for Libyas kystvakt opplyser at 201 mennesker er berget opp av havet, men mange fryktes å ha blitt fanget under dekk da båten kantret. 147 av de overlevende er brakt til et interneringssenter for ulovlig innvandrere i Sabratha i Libya, ifølge Reuters' kilde. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.