Skattemyndighetene får lister over norske ambassadeansatte

Oslo (NTB): Norske skattemyndigheter har i lengre tid manglet oversikt over nordmenn som jobber ved utenlandske ambassader i Norge. Nå kan et spørsmål fra TV 2 til Utenriksdepartementet (UD) endre på dette.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Skattemyndighetene har fryktet at enkelte ambassadeansatte lar seg friste til å ikke betale skatt ettersom to av tre ambassader ikke rapporterer inn hva de ansatte tjener.

— Hvis ambassadene ikke oppgir til oss hva de ansatte har tjent, så er vi prisgitt hva den ansatte fører opp på sin selvangivelse. Hvis dette heller ikke skjer, så blir det svart, sier divisjonsdirektør Atle Myklebust ved Oslo kemnerkontor til TV 2. TV-kanalen fant ut, gjennom et enkelt søk i Offentlig elektronisk postjournal, at alle de 67 ambassadene i Norge hvert år sender inn lister til UD over sine lokalt ansatte. Navnelistene var ukjente for Skattedirektoratet.

Disse listene inneholder navnet på 500 personer som er lokalt ansatt og skattepliktig til Norge. Listene har hittil vært hemmeligstemplet, men etter at TV 2 oppdaget listene og stilte spørsmål om hvorfor disse var hemmelige, har tonen fra UD blitt mindre bastant.

— Etter TV 2s fokus på dette i fjor valgte vi å innkalle skattemyndighetene til møte hvor vi tok opp om de var interessert i denne informasjonen, sier fungerende kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i UD. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.