London-imam kjent skyldig i terrorsak

New York (NTB-Reuters): Islamistpredikanten Abu Hamza ble i New York mandag kjent skyldig i ha bidratt til terrorhandlinger. Predikantens mange antivestlige utfall har preget rettssaken.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

56-åringen ble kjent skyldig på alle elleve tiltalepunkter og risikerer livsvarig fengsel.

Påtalemyndigheten hadde blant annet tiltalt Abu Hamza for å ha skaffet en satellittelefon og gitt råd til en militant gruppe i Jemen som kidnappet vestlige turister i 1998. Fire av gislene ble drept da jemenittiske soldater gikk til aksjon for å få gislene løslatt.

Abu Hamza sto også tiltalt for å ha sendt to av sine tilhengere til Oregon for å starte en treningsleir og for å ha sendt en medhjelper til Afghanistan for å hjelpe al-Qaida og Taliban.

Abu Hamza, som sto tiltalt under sitt opprinnelige navn Mustafa Kamel Mustafa, ble utlevert til USA fra Storbritannia i 2012 etter en juridisk dragkamp som pågikk i over ti år i Storbritannia og andre land.

Den ytterliggående predikanten kom i offentlighetens søkelys da han var imam ved Finsbury Park-moskeen nord i London på 1990-tallet. Han er kjent for sitt karakteristiske utseende, og bruker en protese med metallkrok på høyre arm. (©NTB)

Publisert: