STAVANGER: Ifølge NRK vil eksvekteren anke straffeutmålingen til Høyesterett.

Juryen i Gulating lagmannsrett fant 28-åringen skyldig i medvirkning til grovt ran og i grovt økonomisk utroskap mot arbeidsgiver. I tillegg til tre års fengsel er mannen dømt til å betale en andel av erstatningssummen på 51,5 millioner, som tilsvarer ransutbyttet som fremdeles er på avveie, erstatningssummene til fire NOKAS-ansatte og NOKAS' egenandel på forsikringen.

Dommen fra lagmannsretten er i samsvar med dommen fra Stavanger tingrett fra i fjor sommer, bortsett fra på ett punkt: Ett og et halvt år av fengselsdommen er nå gjort betinget, mens det i tingretten kun gjaldt ett år av dommen.

Eksvekteren har hele tiden stått fast på at han trodde opplysningene han ga Toska skulle brukes til å begå innbrudd. Han nektet straffskyld for medvirkning til grovt ran, men har innrømmet utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver, G4S.

Den store erstatningssummen kan få store følger for G4S. NOKAS' forsikringsselskap, If Skadeforsikring, har tidligere signalisert at de vil kreve erstatning fra G4S dersom eksvekteren ble funnet skyldig.