Bertheussen ville ha hjelp til å lekke saker til mediene

Laila Bertheussen husker lite av en samtale der hun ba om hjelp til å lekke bilder til mediene av den første hendelsen mot huset og bilen i desember 2018.

Publisert:

Laila Anita Bertheussen forklarte seg onsdag i Oslo tingrett. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere. Tegning: Egil Nyhus / NTB scanpix

  • NTB

Aktor Marit Formo konfronterte Bertheussen med samtaler mellom henne og Ingvil Smines Tybring-Gjedde og en journalist i Human Rights Service da hun startet utspørringen i Oslo tingrett onsdag.

– Jeg husker ikke så mye av dette. Det var en morsom gruppe med tull og tøys. Jeg har ikke noe minne av dette. Jeg er litt flåsete av meg av og til, svarte Bertheussen.

Samtalene som ble referert i retten, viser at Bertheussen ba om at bilder av hærverket mot huset i Vækerøveien 6. desember ble delt til mediene. Påtalemyndigheten mener det er Bertheussen selv som har utført hærverket, og at det var rettet mot daværende justisminister Tor Mikkel Wara, men 55-åringen nekter skyld på alle punkter i tiltalen.

Bertheussen startet onsdagen med å gjennomføre sin egen frie forklaring der hun fortalte hvordan teaterstykket «Ways of Seeing» hadde påvirket henne. Om morgenen 6. desember våknet hun og samboer Tor Mikkel Wara opp til at bilen deres var tilgriset av et hakekors, og noen hadde skrevet «rasisit» på husveggen. Ut av bilens drivstofftank stakk det en brent hyssing.

Da aktor overtok utspørringen etter pausen, endret tonen seg vesentlig. Fra å være stillferdig og framstille seg selv som et uskyldig offer for PSTs feilaktige etterforskning, ble Bertheussen offensiv, men ofte svar skyldig da Formo konfronterte henne med funn fra den tekniske etterforskningen.

Publisert:

Les også

  1. – Kan hende PST har glemt det, men jeg er fornærmet i denne saken

  2. Laila Anita Bertheussen nekter skyld på alle punkter

  3. Har satt av ti uker til Bertheussen-saken

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tor Mikkel Wara
  2. Ingvil Smines Tybring-Gjedde
  3. Etterforskning
  4. Oslo tingrett