Børsen red på grønn bølge og landet i pluss

Hovedindeksen på Oslo endte mandagen så vidt i pluss (opp 0,21 prosent) etter en dag der de grønne selskapene veide opp for oljeselskaper i rødt.

Publisert: Publisert:

Det ble en liten oppgang på Oslo Børs mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

  • NTB

Børsens soleklart største aksje, oljeselskapet Equinor, var blant de aller mest omsatte, men endte dagen med en kursnedgang på 1,47 prosent. Også Aker BP endte i rødt (ned 0,84 prosent) etter en dag i omsetningstoppen.

Mest omsatt mandag var Nel-aksjen, som er det første dedikerte hydrogenselskapet som ble listet på Oslo Børs. Selskapet, som har sine røtter i Norsk Hydro, endte dagen med en kursoppgang på 7,92 prosent.

Kun to av de ti mest omsatte aksjene endte dagen i grønt. I tillegg til Nel hadde Tomra Systems en god dag med oppgang på 3,38 prosent etter en åttendeplass på omsetningstoppen.

Alt i alt ble det en tung dag for gigantene på hovedindeksen. De tre største, Equinor, Telenor (ned 0,95) og DNB (ned 0,74) endte dagen i rødt. Kongsberg Automotive markerte størst oppgang med 16,27 prosent.

REC Silicon, som blant annet leverer til solcellemarkedet, noterte en oppgang på 20,66 prosent og var dagens nest mest omsatte aksje, men er ikke på hovedindeksen.

Oljeprisen bidro til å trekke børsen ned. I 17-tiden kostet et fat nordsjøolje 41,64 dollar, en nedgang på 2,66 prosent i løpet av dagen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.