Natt til tirsdag ble den 31 år gamle kvinnen funnet alvorlig skadd i sin egen leilighet. Fire barn var i boligen. Også den 41 år gamle ektemannen med utenlandsk statsborgerskap var der. Han ble straks pågrepet av politiet, mistenkt for å ha knivstukket kvinnen. Kvinnen skal ha fått kuttskader i armer og bein. Hun ble innlagt på sykehuset i Skien, men ble senere sendt til Ullevål sykehus i Oslo for behandling. Tilstanden var tirsdag ettermiddag alvorlig.Kvinnens fire mindreårige barn ble tirsdag tatt hånd om av barnevernstjenesten. Kvinnens og barnas interesse er blitt ivaretatt av bistandsadvokat Øyvind Haugen. Politiet gjennomførte tirsdag tekniske undersøkelser i leiligheten og foretok vitneavhør. Senere tirsdag ettermiddag skulle politiet avhøre 41-åringen. Han snakker dårlig norsk og politiet måtte derfor innhente en tolk.

Politiadvokat Trine Kvile i Telemark politidistrikt opplyser at han er siktet for alvorlig legemsbeskadigelse. – Han er siktet etter straffeloven for mishandling av sin ektefelle, opplyser Kvile. Politiet frykter fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare og skal onsdag derfor begjære ham varetektsfengslet. Politiet vil begjære lukkede dører under rettsmøtet.

Politiadvokat Helge Bolstad opplyser til NRK at politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev— og besøksforbud. 41-åringen og kona er av afrikansk opprinnelse og mannen har ikke oppholdstillatelse i Norge, ifølge Bolstad.

41-åringen har fått oppnevnt advokat Andreas Nyhaug som forsvarer. Han hadde tirsdag ettermiddag ennå ikke fått snakket med sin klient fordi det var problemer med å skaffe tolk. – Jeg har skjønt så pass at det er en relativt alvorlig siktelse, sier Nyhaug. (©NTB)