PST konkluderte tidligere i år med at det høyreekstreme miljøet i Norge ikke ville utgjøre noen trussel mot det norske samfunnet i 2011. Etter terrorangrepene kalte PST-sjef Janne Kristiansen Anders Behring Breivik for en «ensom ulv» som hadde gått under alle radarer.Nå innrømmer imidlertid PST at høyreekstremes aktivitet på internett er en ny utfordring, og PST har derfor tatt store grep for å intensivere overvåkingen av høyreekstreme grupper og personer på internett, skriver Aftenposten.

– Det er et område hvor vi ser at det er økt aktivitet. Og vi ser viktigheten av å innhente informasjon om hva som foregår på de aktuelle nettstedene. Det er en ny utfordring, som blir prioritert. Men det er et enormt mangfold på internett og sosiale medier både i antall ytringer, innholdet i ytringene og nettsider med ulike ytringer, sier Tore Risberget, avdelingsdirektør og operativ sjef i PST.

Han vil ikke kommentere hvor mange høyreekstreme miljøer eller enkeltpersoner PST følger i Norge, men forteller at de fortsatt bruker erfaringene og modellen fra 2004 da de prøvde å bryte opp Vigrid-miljøet. (©NTB)