Politiet fikk melding klokken 11.51 og rykket ut med bevæpnede patruljer. Det ble meldt om at en bevæpnet mann hadde tatt seg inn på senteret med våpen, men politiet har foreløpig ikke funnet ham.— Vi valgte å evakuere fem personer, blant dem noen barn, ut med brannstige. Dette fordi vi mistenkte at mannen fortsatt var i bygget og ikke ville ta noen sjanser. Han har stukket av, men vi vet ikke hvor, sier operasjonsleder Arne Stokke i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Politiet sperret av noen kvartaler rundt senteret. De er nå ute med flere patruljebiler og leter etter den antatte gjerningsmannen. Det er uklart om noen faktisk observerte ham med våpen, eller om de bare fryktet det. Men ifølge TV 2 skal det dreie seg om et gevær.

— Vi har ikke fått noen flere detaljer om hva som skal ha skjedd. Vi har heller ikke fått bekreftet sikker identitet på mannen, sier Stokke.

Ifølge VG Nett skal den antatte gjerningsmannen være bosatt et annet sted i landet, men trolig ha en relasjon til noen på krisesenteret i Kristiansund. (©NTB)