Fra natt til mandag til natt til tirsdag er det ventet å komme 5 til 15 cm snø i blant annet Oslo, Hamar, Dokka, Kongsvinger, Kongsberg, Moss og Skien, skriver yr.no.

Flere steder er det meldt om trafikkulykker, men i 12-tiden har det så langt ikke vært noen ulykker med alvorlig skadeomfang. I 9-tiden hadde Øst-politiet siden klokken 6 mandag morgen fått inn 57 meldinger om trafikkuhell.

– En påminner om å kjøre etter forholdene, samt at har en sommerdekk, så la være å kjøre, skrev politiet på X/Twitter.

Sommerdekk og ulykker

Rådene om å skifte til vinterdekk har ikke nådd alle. Flere bilister, blant annet i Asker, Larvik og Øvre Eiker – har havnet i ulykker med biler med sommerdekk.

Ingen av førerne ble skadd, men to mistet lappen og en ble anmeldt for uaktsom kjøring.

I Lillesand kjørte en bil ned i grøfta ved avkjøringen fra E18 ved Storemyr, og i Nedre Haugland i Kvinesdal har en bil kjørt inn i en vegg. Det er ikke meldt om alvorlige personskader i noen av tilfellene.

I Gjøvik har to bilder vært involvert i en ulykke på riksvei 4 ved CC Gjøvik. Det er store materielle skader, men ingen personskader.

Store forsinkelser

Kollektivselskapet Ruter melder om forsinkelser på 60 til 90 minutter og mulige innstillinger på flere kollektivlinjer i Oslo og Viken mandag som følge av glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

– Beregn ekstra god tid om du må ut å reise i ettermiddag og kveld, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter.

Det legges ut avviksmeldinger på ruter.no og i Ruter-appen.

Tidlig snødekke i år

– Kong Vinter er på besøk i Oslo, skriver Meteorologisk institutt på X/Twitter.

Meteorologene skriver at mandag er første gang snøen har lagt seg denne sesongen i hovedstaden. Det er ekstra tidlig, ifølge dem.

– Normalen for første snødekke på Blindern de siste 30 årene er ikke før 15. november, så selv om det ikke er helt uvanlig med snø i oktober, er vi nok tidlig ute i år.

Oslo-politiet ber de som kan, om å la bilen stå mandag og finne andre fremkomstmidler. Ellers oppfordrer politiet om å kjøre aktsomt.