– Det er en del vær i vente altså, sier meteorolog Anne Solveig Andersen til NTB.

Det varsles mye nedbør i ytre strøk av Agder fra torsdag ettermiddag. På et døgn kan det komme opptil 100 millimeter regn.

Det skriver Meteorologisk institutt i et gult farevarsel. Varselet gjelder fra torsdag klokken 17 til fredag klokken 17. I løpet av døgnet kan det komme mellom 60 og 100 millimeter regn.

I farevarselet skriver instituttet at det er fare for overvann i tettbebygde områder og fare for at veier kan bli stengt.

Videre ventes det en overgang til sludd og regn nær kysten og det kan hende at regnet fryser på bakken.

Regnvær i Oslo

– På kysten får vi en overgang til sludd og regn, men litt lenger inn i landet så vil det holde seg som snø, sier Andersen.

Særlig på fredag er det ventet mye nedbør på Sør- og Østlandet. I Oslo antar meteorologen at nedbøren vil komme i form av regn utover helgen.

– Sør- og Østlandet får nok mest trøkk og det verste været. Vi får håpe at de fleste har rukket å skifte dekk, sier Andersen.

Meteorologen sier det er vanskelig å si om snøen blir liggende, men at i fjellet vil den nok det.

Flere farevarsler

Lavtrykksaktivitet i sør gjør at det blir en god del vind og nedbør i varierende form. Det er også sendt ut farevarsel om snøfokk i deler av fjellet i Sør-Norge. Farevarselet gjelder foreløpig for torsdag.

– Der vil østavinden ta en del, så det er ventet lokalt kraftig snøfokk, sier Andersen.

Farevarselet gjelder natt til torsdag, men meteorologen sier at det kan komme flere farevarsler utover helgen.

I indre strøk av Rogaland er det sendt ut gult farevarsel om lokalt kraftige vindkast. Det er også sendt ut farevarsel om is i deler av Agder, Rogaland og sør i Vestland fylke.

Dette skyldes at det har vært kaldt en god stund. Utover i helgen er det meldt mildere vær, og dermed vil nedbøren fryse på bakken. Dette kan føre til vanskelige kjøreforhold.

Nord-Norge får det beste været

Det beste været er å vente i Nord-Norge.

– Der er det forholdsvis kjølig, enkelte snøbyger, men ikke noe voldsomt vær, sier Andersen.

Det er meldt opphold for det meste, men noe vind og mindre snøbyger kan forventes.

– Det kan bli litt mer vind der, særlig i Nordland. I Finnmark og Nordland kan det komme noe nedbør, men ingen store menger, sier Andersen.

Meteorologen oppfordrer folk til å følge med på veimeldinger, farevarsler og værmeldinger.