Lørdagens tall fra Zogby-instituttet gjenspeiler tendensen på flere andre målinger. CNN/Time Magazines nyeste undersøkelse gir Bush godkjent karakter fra 55 prosent av de spurte, mens konservative Fox News gir ham 59 prosent.Zogby-tallene er de svakeste Bush har oppnådd siden før terrorangrepene mot USA 11. september 2001. De legges fram 16 måneder før amerikanerne skal gå til presidentvalg, og kan gi demokratene nytt håp om at det er mulig å beseire Bush ved dette valget.

Høsten 2001 kunne Bush notere seg for en oppslutning på over 80 prosent, og så sent som i april i år viste en måling at 73 prosent av amerikanerne var tilfreds med den sittende presidenten. Ifølge Zogby er det særlig økonomien og miljøpolitikken som svekker Bush.

Mens 59 prosent sier Bush gjør en god jobb i krigen mot terror og 49 prosent er tilfreds med utenrikspolitikken generelt, er bare 33 prosent fornøyd med økonomien og 31 prosent med miljøpolitikken. 43 prosent sier de vil stemme på demokratenes presidentkandidat